top of page

Υπηρεσίες

Στόχος μου είναι να βοηθήσω όπου υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το παιδί από την γέννα μέχρι την εφηβεία. Δουλεύω εξατομικευμένα με το παιδί, με τη σχέση γονέα-βρέφους και με ολόκληρη την οικογένεια.

*​Όλες οι υπηρεσίες  προσφέρονται και διαδικτυακά​

Ψ​υχοθεραπεία παιδιών

Η ψυχοθεραπεία βοηθάει το παιδί να εξερευνήσει και να καταλάβει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του.Σκοπός μου είναι να βοηθήσω το παιδί να διαχειριστεί αρνητικά/οδυνηρά συναισθήματα που μπορεί να παραμένουν κρυμμένα και να επηρεάζουν αρνητικά τις σχέσεις του και τις συμπεριφορές του. Για ένα παιδί είναι δύσκολο να εκφράσει την ανάγκη του για βοήθεια κι έτσι οι δύσκολες στιγμές που βιώνει θα φανούν με την έκφραση κάποιου συμπτώματος είτε στη συμπεριφορά είτε στο σώμα του.

 

Συνήθεις ανησυχίες:

  • Αναπτυξιακές Δυσκολίες

  • Συναισθηματικές Δυσκολίες

  • Άγχος

  • Φοβίες

  • Προβλήματα Συμπεριφοράς(επιθετικότητα,

ανυπακοή κλπ)

  • Κρίση στην οικογένεια

  • Ζήλια

 

Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους γονείς να αναγνωρίσουν τις ικανότητες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παιδί τους και να συμβάλουμε στη θετική εξέλιξη του παιδιού και στην αντιμετώπιση των ενδοψυχικών συγκρούσεων του. Ειδικότερα σε οικογένειες παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες, όπως ο αυτισμός, το παιδί αλλάζει τη δυναμική ολόκληρης της οικογένειας. Ακόμα κι αν υπάρχει βιολογική βάση υπάρχουν επιπτώσεις στην ψυχική οργάνωση και τις σχέσεις. Άρα είναι καλό όλα τα μέλη της οικογένειας να δέχονται βοήθεια ώστε να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά τις μοναδικές οικογενειακές τους ανάγκες.

​Συμβουλευτική Γονέων

Πολλές φορές οι γονείς και τα παιδιά που βιώνουν κάποιες δυσκολίες χρειάζονται βοήθεια ώστε να λύσουν τους προβληματισμούς τους. Η κάθε οικογένια και το κάθε παιδί έχει διαφορετικές ανάγκες οπότε ο σκοπός μου είναι πρώτα να αξιολογήσω την κατάσταση, μετά να ψάξουμε τις αιτίες που οδήγησαν στην κατάσταση αυτή και έτσι να δουλέψουμε μαζί ανάλογα με την κάθε περίσταση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεμα. Επιθυμία μου είναι να βοηθήσω τους γονείς να ξεκαθαρίσουν τις σκέψεις τους και να αισθανθούν σίγουροι για τις αποφάσεις που παίρνουν σχετικά με τα παιδιά τους.

​Ψυχοθεραπεία Γονέα-Βρέφους
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιστήμονες ασχολούνται με την βρεφική ψυχική υγεία.Η αξία της πρώιμης παρέμβασης επισημαίνεται στη διεθνή βιβλιογραφία διαρκώς και όσο πιο πρώιμη είναι η παρέμβαση τόσο πιο καλά τα αποτελέσματα καθώς επιτρέπει την αναδιοργάνωση και την ομαλή εξελικτική πορεία του παιδιού Μέσα από την ψυχοθεραπεία γονέα-βρέφους παρέχεται στον γονέα ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να μοιραστεί τις σκέψεις, τις ανησυχίες του και να αναφέρει συγκεκριμένα συμπτώματα που μπορεί να έχει παρατηρήσει. Η παρατήρηση είναι το πιο σημαντικό εργαλείο και για τον γονέα και για τον θεραπευτή σε αυτό το είδος ψυχοθεραπείας. Μέσα από τις συνεδρίες δίνεται η ευκαιρία στον γονιό και στον θεραπευτή να αποκωδικοποιήσουν τόσο τα συνειδητά όσο και τα ασυνείδητα επίπεδα επικοινωνίας. Τέλος,μέσα από τις συνδέσεις που κάνει ο θεραπευτής βοηθάει τους γονείς να "ακούσουν" πιο ξεκάθαρα τις ανάγκες των παιδιών τους.  
 
 
 
 
Ομάδες Γονέων 

    

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε νέους και επικείμενους γονείς, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που αφορούν τόσο τους ίδιους, όσο και τα παιδιά τους. Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η θετική εξέλιξη του παιδιού και η βελτίωση της δυναμικής της οικογένειας. Μέσα από τις διαδραστικές ομάδες, σε ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, οι γονείς μαθαίνουν νέους τρόπους επικοινωνίας με το παιδί, εκφράζουν ανώνυμα τις απορίες τους και μοιράζονται τις απόψεις τους. Συνδυάζοντας τη συζήτηση, δημιουργικές δραστηριότητες και τη διέγερση της φαντασίας ασχολούμαστε με καθημερινά θέματα, όπως ο ύπνος, το φαγητό, το παιχνίδι και η συμπεριφορά. Στόχος είναι η στήριξη των γονέων στη διαδρομή προς την ωρίμανση του νέου τους ρόλου και η συμβολή στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, έτσι ώστε να “πλάσουμε την οικογένεια δημιουργικά και αποτελεσματικά”. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 0 έως 12 ετών και σε επικείμενους γονείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Παράλληλα, λειτουργούν προγράμματα για γονείς με παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες και εξατομικευμένη υποστήριξη σε γονείς και οικογένειες που αντιμετωπίζουν ψυχολογική δυσφορία. 

Νυμφών 9, Πανόραμα

Θεσσαλονίκη

55236

Τ:6944887210

You can also find me in:

 

bottom of page